TEAMCOACHING

 

Hoe kan het team beter functioneren? 

  

 

Het DNA van het teamTeamcoaching Usofia Coaching Sophie Pignatelli2

 

Een team is voortdurend in beweging en bestaat uit verschillende individuen die ook ieder hun eigen noden en verwachtingen hebben.
Naarmate de relaties in het team groeien, komen er samenwerkingspatronen naar boven.

 

Elk teamlid brengt verschillende eigenschappen, vaardigheden en deskundigheden mee. Dat is één van de krachtigste voordelen van het werken in teamverband. Maar daarmee is ook meteen een potentiële bron van conflicten geschapen. Het team heeft de opdracht om de verschillen zoveel mogelijk te benutten.

 

Binnen de teamcoaching gaan we dit alles heel duidelijk blootleggen. Dit wordt het ontwikkelingsthema waarmee we aan de slag gaan.
Door de raakpunten van de individuen te verbinden met die van het team, worden de waarden en normen gecreëerd en kan de teamidentiteit worden bepaald. 

 

Om het ontwikkelingsthema exact te kunnen bepalen, bieden wij een initiële teamscan aan via onze Teamontwikkeling met paarden.

 

 

De sturing van je team

 

We willen vooral de zelfredzaamheid bij ieder individu gaan stimuleren. Dit verhoogt de zelfreflectie, waardoor het team zijn zelfsturing activeert. Vanuit teamcoaching kan ook naar boven komen dat een teamlid nood heeft aan individuele coaching.

 

 

Ontwikkeling van de organisatie

 

Een sterk ontwikkeld team stimuleert de ontwikkeling van andere teams en draagt zo ook bij tot de ontwikkeling van de organisatie zelf.

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons voor meer informatie.