TEAMONTWIKKELING MET PAARDEN 

 

Het paard als spiegel

  

 

 

Usofia Coaching IND WorkshopTijdens deze tweedaagse workshop gaan we samen met jou en je team aan de slag en gebruiken we het paard als spiegel in combinatie met opencirkelgesprekken om zo collectieve patronen naar boven te brengen en het team hiervan bewust te maken. 

 

Jouw team is voortdurend in beweging en doorloopt verschillende ontwikkelingsfases.

Vaak ligt de nadruk meer op resultaat dan op een visie. Het team is soms eigenlijk meer een groep van losse individuen.
Bij teamontwikkeling vinden wij het belangrijk om zowel vorm te geven aan de individuele ontwikkeling van de teamleden alsook aan de identiteit van het team. Door het samenspel van de verschillende talenten wordt er doelgerichter gewerkt en creëert men die verbinding, die net zo belangrijk is.

 

Het is verbazend hoe snel mensen inzicht krijgen in zichzelf en de patronen van het team door de eerlijke feedback die de paarden geven. Dit activeert de zelfsturing en zorgt voor vertrouwen binnen het team. En vertrouwen creëert verbinding. Deze verbinding is een stevig fundament om efficiënt te bouwen aan een sterkere organisatie.

We starten altijd vanuit een ontwikkelingsthema dat door jullie wordt aangegeven bij de start.

 

 

Mogelijke thema’s om jouw team verder te ontwikkelen kunnen zijn:

 

  • Open communicatiesfeer bevorderen
  • Als team omgaan met veranderingen
  • Het team doeltreffender, efficiënter en daadkrachtiger krijgen
  • De onderlinge samenwerking van teamleden bevorderen
  • Optimaal gebruik maken van de unieke talenten van elk teamlid
  • Een betere werksfeer bevorderen
  • Natuurlijk leiderschap
  • (Zelf)vertrouwen binnen het team

 

In deze twee dagen krijgen jullie een duidelijker beeld van jullie teamidentiteit en bepalen jullie al concrete projecten. Deze unieke teamscan geeft de nodige inzichten in de krachten en valkuilen van je team. Met deze basis kan je beslissen om je team te laten deelnemen aan een volledig ontwikkelingstraject. Dit kan zowel aan de hand van teamcoaching als individuele coaching.

 

De teamcoaching met paarden is een speelse en leuke ervaring maar is geen vrijblijvende teambuilding activiteit. We maken steeds de koppeling naar de functie, situatie en/of dagelijkse interactie en werken naar inzichten en learnings toe. Een teambuilding activiteit met een extra dus.

 

Na één tot drie maand houden we een opvolgingsgesprek bij de leidinggevende om te polsen naar jullie evolutie.

 

 

 

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons voor meer informatie.